Monday, December 26, 2011

Sezonul de stridie în Japonia


Sezonul de stridie în Japonia

Japonia are patru anotimpuri distincte şi toată lumea a lor preferat de construcţii. Verile sunt calde şi lipicioase, iernile sunt reci şi zăpadă. Primavara si toamna sunt unele schimbări, atât mari, şi îl puteţi vedea peste tot.

Un mare lucru despre Japonia, AOS patru anotimpuri este că produsele alimentare de sezon! Există un sezon pentru aproape fiecare tip de mancare imaginabil. Iarna este sezonul Oyster. Unii oameni spun ca mananca numai stridiile în luni R. În Japonia, există proverb similare,, nu mânca stridii Äúdo după Cherry Blossom (aprilie), AU. Aceasta înseamnă în cele mai bune luni pentru a mânca stridii sunt ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie. Desigur, "Regula R" a făcut mai mult sens în cursul zile înainte de refrigerare moderne. În prezent cele mai multe, recunosc că stridiile pot fi consumate pe tot parcursul anului fără probleme.

In toamna, adică de acum până în martie, incepi sa vezi stridii în sezonul din nou. Este kaki (stridii) sezon. Acesta este un tratament delicios numit kaki-fry, stridii prajite. Una dintre cele mai bune moduri de a se bucura de stridii în Japonia este în NABE kaki (tocană de stridii). Kaki Shigureni Chazuke, fiert la foc mic stridii Uramura şi ghimbir proaspat sufocat într-un sos gros, soia dulce servit pe un castron de orez, ar fi alegerea dumneavoastră dacă pofta de mancare este mic. Aceasta este o masă uşoară, dar iti da un impuls frumos de energie în căldura verii.

Stridie cele mai cunoscute japoneze în Statele Unite este, Äúkumamoto stridie, AU. Carnea este grăsuţ şi suculente. Gustul este curat, bogat şi sărat. Shell-ul este mic, dar are o ceaşcă profunda, care este cutat şi sculptat. Istoria a stridiei Kumamoto este foarte interesant. Acum 50 de ani, cultivatoare de stridie japoneză a început să exporte Stridiile Kumamoto în California, visand de crestere afacerile lor. Cu toate acestea, americanii au descoperit că acestea ar putea cultiva stridiile Kumamoto din California, care a dus la mai ieftin si mai proaspat stridii interne Kumamoto. Acest lucru a provocat dispariţia Kumamoto cultivare stridie în Japonia. Recent, oamenii japonezi care au mâncat stridii Kumamoto din Statele Unite au inceput sa creeze o cerere de stridii Kumamoto în Japonia. Deci, prefectura Kumamoto început cultivarea stridiilor Kumamoto şi sperăm că va fi pe piata in acest sezon.

Stridii Kumamoto este o varietate exotica in miniatura a ceea ce se numeşte Pacific sau stridie japoneză. Kumamotos diferă de la verii lor de nord în mai multe moduri: Ele au un gust superior, sunt mai mici, mai adânc scobită, au o mai lunga perioada de valabilitate, şi sunt mereu în sezon.

Kumamotos de la Tillamook Bay sunt usor fructat si dulce, cu un bogat de unt smântână textura. Dimensiunea lor, textura si aroma le face un favorit de jumătate de coajă cunoscători, şi, cea mai buna alegere pentru o experienţă stridie-pentru prima dată.

Datorită post-război poluării industriale, Kumamotos a dispărut în apele lor maternă. Pacific Northwest agricultorii au ţinut în viaţă de specii. Există acum Kumamoto stridie proiecte de restaurare în Japonia.

Când oamenii japonez mănâncă stridii proaspete, le servesc cu sos de ponzu (sos de oţet citric) numit, Äúsugaki, AU care, Äúcooks, AU stridii.

Stridiile, sunt usor de digerat si contin un echilibru excelent de nutriţie. În ţările occidentale, stridiile sunt numite "Lapte a Mării", deoarece stridiile sunt la fel de hranitoare ca lapte. Studii recente, cu toate acestea, au relevat faptul că scoicile gustoase sunt chiar mai abundente în diverse substante nutritive decat laptele. Următoarea este o listă de nutrienţi notabile în stridii. - Glicogenul Glicogenul este un carbohidrat stocate în ţesuturile animale şi devine glucoză atunci cand este absorbita de catre oameni pentru a furniza energie. Aportului de glicogen întăreşte funcţia hepatică.

Proteine ​​în stridie conţine unele amino-acizi, cum ar fi acidul glutaminic, cisteina, şi taurină etc Acesti aminoacizi pot Sever pentru a neutraliza otrăvuri, şi elimina problema otravitoare din organism. - Vitamine şi minerale Stridii conţine vitamine B1, B2, B6, B12, zinc şi C., o cerinţă pentru cresterea omului, fluxul de sange bun şi maturitatea sexuală, este, de asemenea prezent. Calciu, iod, fier şi sunt, de asemenea, abundente în stridii. În plus faţă de aceste substante nutritive abundente, stridiile sunt mai uşor de digerat decât alte crustacee, astfel încât acestea sunt uşor absorbite de către copii şi bătrâni.

Prefectura Miyagi furnizat 70 la suta din Japonia, înainte de seminţe de stridii AOS au suferit un prejudiciu tsunami extinse. Alte prefecturi sunt acum de codare pentru a asigura stridii juvenile, ca vara este sezonul pentru suspendarea acestora din pluteste in ocean.

În maricultura japoneză, stridiile sunt anexate la linii suspendate de la salvare plutitoare din bambus sau din lemn. Plute de salvare permite tri-dimensională de utilizare a spaţiului oceanic pentru cultivare dens şi pot fi mutate pentru a evita mareele roşu şi concentraţiile parazit. Cu toate acestea, ele sunt susceptibile la daune de la taifunuri. În Miyagi Prefectura, cele mai multe plute de salvare au fost scufundate sau transportate pe mare de 11 martie tsunami.

Regiunea Sanriku din Japonia este una dintre zonele cele mai renumite stridie creştere din lume, şi de două ori în trecut, ele au ajutat multi barbati stridie în Franţa repopula vînzare lor după ce boala a avut o anihilat. Acum, după tsunami, franceză se întorc favoarea. Cu toate acestea, japonezii sunt într-o cursă contra cronometru în care au nevoie pentru a obţine fermele lor stridie reconstruit de la mijlocul verii, care este atunci când le-au stabilit lor scuipat (în cazul în care larve de stridii sunt eliberate şi căutaţi pentru o casa).

Surse:

No comments:

Post a Comment